Zvučna izolacija

U građevinskoj industriji treba razlikovati šta je izolacija od buke, šta od udarne buke, a šta je apsorpcija zvuka. Prilikom izgradnje ili sanacije objekata i njihove izolacije od buke imamo tri ciljana predmeta izolacije od buke i to:

-Zvučna izolacija podova
-Zvučna izolacija zidova
-Zvučna izolacija plafona

Zvučna izolacija - izolacija od buke: Ako imamo neki zid koji razdvaja dve prostorije ili je spoljašnji zid i želimo da utvrdimo sposobnost materijala (od kojeg je napravljen zid) da smanji prolaz buke onda ćemo imati vrednost izraženu u dB. Obeležava se sa RW. Ne postoji univerzalni materijal koji može izolovati zvuk svih frekvencija (od najniže do najviše). To se može postići samo kombinacijom više materijala različitih karakteristika.
Izolacija od udarnog zvuka: odnosi se na izolaciju između dve etaže (sprata). Zvuk bata koraka, pada nekog predmeta, udaranja o neki predmet pri nekom radu, prostire se kroz međuspratnu konstrukciju. Obeležava se sa LW.

Apsorpcija zvuka je sposobnost nekog materijala da smanji jačinu zvuka u istoj prostoriji. Poznato je da se zvuk kreće pravolinijski tako da pri svakom udaru sa nekom površinom gubi snagu i vreme odjeka. Zavisno od namene prostorije koriste se materijali koji će zadovoljiti potrebe.

 

ZVUČNA IZOLACIJA PODA - KLIK NA LINK

ZVUČNA IZOLACIJA ZIDA - KLIK NA LINK


Kako zaustaviti buku?


Prostor: Veći prostor će da više smanji nivo buke. Dosta ljudi je rešilo svoj problem buke tako što su pravili odvojene, dvostruke noseće konstrukcije pregradnih zidova od gipskartona ili sličnih materijala za suvu gradnju. Na ovaj način se povećava prostor između zidova a samim tim se povećeva i zvučna izolacija.
Masa: Što je teži materijal od koga je napravljen zid, pod ili plafon to je veća i zvučna izolacija.
Prigušivači: Kao kod kristalne čaše, kada je kucnete ona zvoni, ali ako je stegnete rukom možete tu zvonjavu prekinuti. Zvuk se može izolovati i prigušivanjem vibracija.
Neverovatne rezultate možete postići kombinacijom ovih metoda.
Ukoliko želite da umanjite problem sa bukom koja remeti Vaš svakodnevni ritam, "Mas-promet doo"  vam preporučuje proverene materijale za zvučnu izolaciju i njihovu primenu kako biste učinili vaš životni prostor još udobnijim.
Pozivamo Vas da nas kontaktirate bez oklevanja, kako bi smo ukazali na skup neophodnih mera koje je neophodno preduzeti u cilju maksimalnog efekta zaštite od buke i nepoželjnog zvuka kako bi ste uz što manja ulaganja postigli optimalne efekte za vaš prostor.

Za više informacija posetite naše web stranice za zvučnu izolaciju zidova i podova klikom na linkove ispod

http://mas-promet.co.rs/stovariste-gradjevinskog-materijala/zvucna-izolacija-poda/3422/3034

 

http://mas-promet.co.rs/stovariste-gradjevinskog-materijala/zvucna-izolacija-zida/3423/3034